Obrnuta piramida

Tehnika obrnuta piramida

 

Obrnuta piramida, Mohanđijeva tehnika čišćenja
Obrnuta piramida, Mohanđijeva tehnika čišćenja

Prvo počinjemo stomačnim disanjem, dok izdišemo istisnemo vazduh pritiskajući donji deo stomaka, zatim udišemo naduvajući stomak. Dakle, to je stomačno disanje. Zatim počnemo sa veoma glasnim ispevavanjem AUM, jer zvuk aum čisti čakre. Svesnost je na temenu glave, na krunskoj čakri. Zatim prelazimo na čelo, grlo, grudni koš, gornji deo stomaka, donji deo stomaka, i koren kičme. Prolazimo kroz svih sedam čakri. Dok se spuštamo, postajemo sve tiši. Treba stvarno da se podesite, to je veoma suptilno, da biste se povezali sa svojim čakrama, i samo im dopustite da se okreću brže. Fokusirajte svoju pažnju na čakre i pokušajte da ih osetite.

Kada stignemo do korenske čakre, tada dišemo kroz kičmu.

Značaj obrnute piramide

Sahasrara čakra na samom vrhu glave je najmekša, najsuptilnija i najbožanskija čakra u našem sistemu. Dakle obično se najblaža tehnika radi na vrhu glave. Ako postoji nesklad između čakri, i sam život postaje neuravnotežen. Dakle dajemo pažnju sa jakim intenzitetom ispevavanjem na vrhu glave. Taj intenzitet je stoga što imamo jaku nameru da dostignemo najviše duhovno dostignuće. Kad radimo mnogo duhovne prakse, onda se uvek aktiviraju i postaju vibrantne više čakre. Kada je sva energija usmerena na više čakre, onda one niže čakre oslabe. Najniža je element zemlje, korenska čakra. Ako se tlo pod nogama drma, na njemu ništa ne možeš sagraditi. Dakle ako se fokusiramo samo na više čakre, one niže postaju beznačajne, a takođe i slabe i nestabilne. Dakle, u obrnutoj piramidi ono što pokušavamo jeste da damo jaku nameru da postignemo najvišu svest i u isto vreme dok se spuštamo, da se pobrinemo o svakoj čakri i držimo je na stabilnom putu kao i da joj damo snagu. A intenzitet se smanjuje od gore nadole. Dakle, iz srca, s puno ljubavi, nege, dobrote, naklonosti, kao da grlite srčanu čakru. Isto tako, kod stomaka još tiše, sa puno ljubavi, dobrote, samilosti. Taj zvuk treba da dođe iznutra i obgrli čakru tako da je ojača.

Naša namera je da, kada stignemo do korenske čakre, stabilizujemo elemenat zemlje u nama. Treba da budemo jako blagi, vrlo pažljivi, dobri, milosrdni, i uverimo se da je sve u redu, da smo srećni. S puno ljubavi, stabilizuj zemlju tako da ti život bude stabilan. Kada stigneš do korenske čakre, glas treba samo ti da čuješ. Niko drugi ne treba da ga čuje. Toliko je lagan, tih, pun ljubavi, blažen i usmeren sasvim na unutrašnjost. Ako radite ovo s punim intenzitetom, skroz udubljeni, to će vam sasvim sigurno stabilizovati život.

aumAkcenat je na A-U-M svakom zvuku posebno.
A je zvuk obilja, stvaranja, podmlađivanja. To je stvarno zvuk koji donosi obilje, bogatstvo, ojačava ljudske odnose.
U je zvuk održavanja, blagostanja.
M je zvuk čišćenja, raskidanja vezanosti i više evolucije.

Ako iskombinujete sve ovo i energizujete svaku čakru, bićete izuzetno moćni, jaki i potpuno stabilni. Tada uđite u meditaciju. Čak i ako ne meditirate svaki dan, obrnutu piramidu možete raditi svaki dan, treba vam oko 15 minuta.

Ne čekajte druge, samo nastavite non-stop A-U-M na svaku čakru, prema dužini svog daha, ne morate čekati druge, oni koji vode tehniku reći će vam kada da idete niže, ne fokusirajte se ka spolja, fokusirajte se na unutra.

Čim ste skrasili korensku čakru, element zemlje, i vratili se kroz kičmu, nekoliko puta dišite kroz kičmu pre nego što utonete u meditaciju.

Mohanji (5)

One thought on “Obrnuta piramida

Leave a comment