MOHANĐIJEVA SVEST

Ko je Mohanđi?

Poznajemo ga kao veoma visoko razvijeno duhovno biće koje širi duboko znanje sa nama i odgovara nam na sva naša pitanja. Mi smo svesni njegovog fizičkog tela, ali da li razumemo NJEGOVU SVEST?

20770047_1386908978058387_689783886445409259_n

Jedan naučnik iz Srbije, iz Beograda, Dr Goran R, uradio je eksperiment na Mohanđiju kako bi izmerio aktivnost njegovih moždanih talasa u meditativnom i budnom stanju. Mohanđi je u eksperiment ušao bez prethodnih priprema poput joge, pranajama (tehnika disanja) ili meditacije.

m3

Kod svake normalne osobe postoji prisustvo alfa, beta, teta i delta talasa. Frekvencija i jačina ovih talasa zavisi od stanja osobe i električnih impulsa u mozgu.

U videu na prvoj slici možete videti kako izgledaju tipični ljudski talasi (Typical Human Brain Waves).

m2
Ljudski talasi prikazani u različitim stanjima (uzbuđeno, opušteno, pospano stanje, stanje sna i stanje dubokog sna)

Na drugoj slici je prikazan snimak Mohanđijevog mozga – Povezanost kod nivoa trećeg oka. Slike u prvom redu prikazuju povezanost sa trećim okom uz visoku energiju. U isto vreme, prisutni su duboki delta talasi (ukazuju na duboko meditativno stanje), odsutni beta talasi (znači da nema razmišljanja), niski alfa talasi (opušteno stanje).

m4
Različiti moždani talasi u oblasti trećeg oka

***Um je stanje, a stanje bez uma je stanje BOGA. – Mohanđi***

Na sledećoj slici može se videti snimak Mohanđijevog mozga – Povezanost kod nivoa krunske čakre. Prve dve slike ponovo pokazuju povezanost i aktivaciju krunske čakre sa veoma jasnom vizuelnom slikom gde nema beta talasa, ali su prisutni duboki delta i teta talasi (duboka meditacija, između budnog stanja i sna). Teta talasi su most ka podsvesnom umu.

m5
Aktivnost kod krunske čakre

Na narednom snimku može se videti da u budnom stanju mozak pokazuje aktivnost samo usled treptaja oka i to na prva dva kanala. Šiljci se mogu videti na FP1&FP2, FP1-A1&FP2-A2. Obratite pažnju na nivo amplituda u ostalim kanalima. Očigledno je da je Mohanđi stalno u meditativnom stanju, gde je mozak veoma umiren i utišan. On je budan, ali potpuno obuzet apsolutnom svesnošću.

m6
Aktivnost Mohanđijevog mozga u budnom stanju može se videti samo za vreme treptaja oka na prva dva kanala

U BUDNOM STANJU UMA prisutni su beta, alfa, teta i delta talasi (u dubokom stanju sna – beta i alfa talasi su odsutni). Eksperiment dalje pokazuje da je aktivnost Mohanđijevih moždanih talasa ista, bilo da je budan ili u meditaciji. Aktivnost se jedino vidi kada se desi neki fizički pokret koji koristi motorne sposobnosti mozga. Dakle, može se zaključiti da je Mohanđi sve vreme u stanju „bez uma“. Kako onda on funkcioniše? Samo kroz SVEST.

***U dubini tišine možete čuti glas BOGA.***

Još jednom… Ko je Mohanđi?

Mohanđi je u stvari samo STANJE POSTOJANJA, OGROMNO POLJE ENERGIJE I ČISTE SVESTI.

 ***MOHANĐI JE SVEST***

„Svest je sve. To je jedina nit koja prolazi kroz sva naša stanja, kao što su budno stanje, stanje sanjanja, duboko stanje sna, kao i stanje čiste svesti. To je jedina nit koja prolazi kroz sve naše živote. To je jedina nit koja je počela pre nego što je vreme počelo i postoji u apsolutnoj ravni bezvremenosti.“ – Mohanđi

Originalni video možete pogledati ovde:

Prevela i uredila: Staša Mišić
Lektorisala: Jelena Fassbender

One thought on “MOHANĐIJEVA SVEST

Leave a comment